Καταδίκες σε 5μηνη φυλάκιση για Τσιλάβη, Πεταβρατζή, Χατζησταυράκη κλπ. από το Τριμελές Εφετείο!!

7 μέλη της διοίκησης του ΚΕΠΚΥ, της περιόδου 2003 (επί Αραβιάδη) καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών έκαστος για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ. Αιτία ήταν η ανανέωση συμβάσεων δέκα εργαζομένων για ένα δίμηνο μέσα στο 2003, θέμα ανάξιο λόγου που όμως όταν έφτασε στο ακροατήριο κρίθηκε παράνομη πράξη και οδήγησε στην καταδίκη των μελών του τότε ΔΣ. Και μεταξύ των μελών είναι ο αντιδήμαρχος κ.Πεταβρατζής και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Ι.Τσιλάβης που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να τεθούν σε αργία με αποτέλεσμα να χάσει η διοίκηση και την (όποια) πλειοψηφία έχει στο δημοτικό συμβούλιο αυτή τη στιγμή.
.
Το θέμα έφτασε στα δικαστήρια μετά από καταγγελίες ποπυ έγιναν για τα συμβαίνοντα στο ΚΕΠΚΥ την περίοδο 2000-2003. Όλες οι καταγγελίες απορρίφθηκαν (από ανακριτές ή δικαστήρια) ως παντελώς αβάσιμες αλλά το θέμα μιας απόφασης του ΚΕΠΚΥ της περιόδου 2003 έφτασε στο ακροατήριο. Καταγγέλθηκε αρχικά στους οικονομικούς ελεγκτές και ανακριτές ότι το ΚΕΠΚΥ προσέλαβε "παράνομα" κάποιους εργαζόμενους με δίμηνες συμβάσεις χωρίς να έχει τηρήσει νόμιμες διαδικασίες (ΑΣΕΠ κλπ.). Και αυτή η ανώδυνη φαινομενικά υπόθεση έφτασε ακροατήριο. Μάλιστα, επειδή στο ΔΣ συμμετείχε και δικηγόρος (ο κ.Π.Χατζησταυράκης), το θέμα εξετάστηκε στο Τριμελές Εφετείο που είναι δευτεροβάθμιο και ανώτερο σοβαρό δικαστήριο.
Το αποτέλεσμα όμως ήταν να κριθούν ένοχοι και να καταδικαστούν σε 5 μήνες φυλάκιση 7 άτομα μεταξύ των οποίων ο σημερινός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και τότε Πρόεδρος του ΚΕΠΚΥ κ. Ι.Τσιλάβης, ο αντιδήμαρχος σήμερα και τότε μέλος του ΔΣ του ΚΕΠΚΥ κ. Πεταβρατζής, ο δικηγόρος και τότε μέλος του ΔΣ του ΚΕΠΚΥ κ.Π.Χατζησταυράκης, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Κασένογλου, η εκπρόσωπος τότε των εργαζομένων του ΚΕΠΚΥ κ. Μ.Τουλουμτζή, ο κ. Ραφελέτος, ο κ. Ηλιάδης και ο κ.Φίλιππος Κωνσταντινίδης μέλη του ΔΣ του ΚΕΠΚΥ το 2003
.
Οι οι εξελίξεις είναι πλέον σοβαρές. Τσιλάβης και Πεταβρατζής απειλούνται με θέση σε αργία από τον Περιφερειάρχη και η διοίκηση που ήδη έχει χάσει την πλειοψηφία θα βρεθεί οικτρή μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Άνθρωποι διασύρονται και αθώοι βρίσκονται να χάνουν τον ύπνο τους. Το κλίμα στον Δήμο δηλητηριάζεται ακόμα περισσότερο καθώς όλοι πλέον θα μιλούν "με τον δικηγόρο τους" και καμιά πρωτοβουλία δεν θα αναλαμβάνεται από τον «φόβο των Ιουδαίων». Πολλοί χρειάζεται να αναθεωρήσουν τις απόψεις και τις στάσεις που είχαν κρατήσει μέχρι σήμερα όταν νόμιζαν ότι μπορούν να παίζουν με τη φωτιά χωρίς να κινδυνεύουν να καούν και οι ίδιοι.

Εξελίξεις στο θέμα της Ανάπλασης. Τοξικό το υπέδαφος στα Λιπάσματα!

Χτες συνεδρίασε η Παμπειραϊκή Επιτροπή. Θέμα της ήταν οι δράσεις σχετικές με την υπόθεση της Ανάπλασης.
Τα κύρια σημεία ήταν:
Α.- Το μνημείο Θεμιστοκλή: Η ανάδειξή του, η αξιοποίηση της παραλίας χάρη στο μνημείο, η εμπλοκή της αρχαιολογικής υπηρεσίας κλπ. θα μπορούσαν να είναι μια συγκροτημένη παρέμβαση του Δήμου (ως διοίκησης) του Δημοτικού Συμβουλίου (παρατάξεις) και των φορέων (Παμπειραϊκή, Σύλλογοι Γονέων, Δασκάλων, Επιτροπές ενιαίου Πρασίνου, Ειρήνης, Πολιτών κλπ.)
Β.- Η μελέτη για τα 12 στρέμματα γύρω από το "Πέτρινο" και στον Υδατόπυργο. Ήδη υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά εμείς πρέπει να πιέσουμε για περισσότερο πράσινο (κατά βάση πράσινο και όσο πιο ψηλό γίνεται) στα πρότυπα που θέλουμε να αναπλαστεί ολόκληρη η περιοχή.
Γ.- Η διάνοιξη (όχι επίσημα κατ' ανάγκη) της οδού Σφαγείων και η πρόσβαση στο λιμανάκι Σφαγείων, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ανάκτηση της παραλίας και η αξιοποίησή της πέρα από την τύχη του χώρου των Λιπασμάτων.
.
Όλα τα παραπάνω η Παμπειραϊκή τα υιοθέτησε και συμφώνησε να αναλάβει δράση από κοινού με άλλους φορείς που ενδιαφέρονται για το θέμα.
.
Προέκυψε ωστόσο ένα ζήτημα που έθεσε τα πράγματα σε μια καινούρια βάση που ίσως είναι και το έναυσμα για μια επανατοποθέτηση ολόκληρου του κινήματος για την Ανάπλαση και ίσως μάλιστα οδηγήσει σε μια εκ νέου ολοκληρωμένη συμφωνία θεσμικών και εξωθεσμικών φορέων για τα επόμενα χρόνια:
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το έδαφος του χώρου των Λιπασμάτων είναι τοξικό και δεν αντέχει ούτε κτήρια ούτε καν επισκεψιμότητα αν δεν γίνει σχετικός καθαρισμός. Ο καθαρισμός μάλιστα επιβάλει και την μετέπειτα χρήση που δεν μπορεί να είναι άλλη από πράσινο (γιατί πλέον η οικοδόμηση έχει απαγορευτικό κόστος) και μόνο η παραλία θα μπορεί ενδεχομένως να αξιοποιηθεί και για αναψυχή.
Όταν τεκμηριωθεί η παραπάνω διαπίστωση, τότε θα μπορεί το κίνημα θεσμικών και εξωθεσμικών να συμφωνήσει σε μια νέα τακτική και στρατηγική που να προτάσσει το ζήτημα της απορρύπανσης και να δέχεται ότι οι χρήσεις μετά τον καθαρισμό δεν μπορεί παρά να είναι ρπάσινο. Έτσι το ζήτημα θα επανατοποθετηθεί σε μια βάση που θα δίνει προοπτική και θα ξεφεύγει από το σημερινό αδιέξοδο ενώ θα βοηθήσει και στην δημιουργία μετώπου θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων που είναι αναγκαία προϋπόθεση για οποιαδήποτε λύση.
Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στην υπόθεση αυτή.