Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ διεξάγεται τελικά το Σάββατο 12-04-08

.
Το Σαββάτο 12-04-2008 θα γίνει η ΗΜΕΡΙΔΑ του ΔΗΜΟΥ Δραπετσώνας για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ της Βιομηχανικής Ζώνης.
Το πρόγραμμα προβλέπει ότι η Ημερίδα θα ξεκινήσει το πρωί στις 10.15 και ότι μέχρι τις 3.30 το απόγευμα θα τοποθετούνται οι επίσημοι. Για τον λαό και την Παμπειραϊκή και τις Κινήσεις θα υπάρξει χρόνος μετά το διάλειμμα στις 4 όταν βέβαια θα έχουν φύγει όλοι.
Μετά από αυτή τη "γόνιμη" συζήτηση ο Δήμος θα πάρει τις αποφάσεις του που τις προαναγγέλει ήδη στο εισηγητικό που μοίρασε εν όψει της ημερίδας. Αυτές οι αποφάσεις περιλαμβάνουν 203.500 τετραγωνικά μέτρα κτισμένου χώρου εκ των οποίων το 25% προορίζεται για Κατοικία και το 46% για Γραφεία. Πρόκειται για πρόγραμμα μαμούθ που μόνο από πλευράς πωλήσεων των γραφείων και κατοικιών φτάνει στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ περίπου.
Προβλέπεται ότι το όλο σχέδιο θα δεχτεί κριτική από πολλές πλευρές και θα υπάρξει ισχυρή πίεση για αλλαγές σοβαρές προς την ενίσχυση του πρασίνου ή και για ανατροπή ακόμη του όλου σχεδίου. Ήδη ο Συνασπισμός σήμερα συνεδριάζει στη Δραπετσώνα για να πάρει θέση επί της Μελέτης του Δήμου απορρίπτοντάς την, η Παμπειραϊκή συνεδριάζει αύριο με στόχο να ασκήσει ολοκληρωτική αλλά και εμπεριστατωμένη κριτκή στη Μελέτη, απορρίπτοντάς την στην ουσία, και ήδη το ΚΚΕ έχει εκφράσει την απορριπτική του θέση, όπως και οι κινήσεις πολιτών που επίσης έχουν αποδοκιμάσει τη Μελέτη. Όμως και από το ΠαΣοΚ, με ισχυρότερο εκπρόσωπο τον Νομάρχη κ.Γιάννη Μιχα, θα εκφραστεί θέση για Πάρκο Πρασίνου αντί κατοικιών και γραφείων. Συνεπέστεροι υπερασπιστές της Μελέτης του Δήμου αναμένεται ότι θα είναι ο Δήμαρχος κ.Χρυσός, η αντιδήμαρχος κ.Φωτίου και ορισμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας καθώς και οι κυβερνητικοί βουλευτές.
Μετά την εκδήλωση αυτή του Σαββάτου, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει πάνω στην Μελέτη αφού θα έχει διαμορφώσει άποψη έχοντας ακούσει τις γνώμες που θα εκφραστούν στην Ημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: