Τελευταία Νέα, 25 Μαρτίου 2010

Δέματα με τρόφιμα για τη Δραπετσώνα από τους γιατρούς του Κόσμου

Σχεδόν 2.000 κιλά έφτασαν τα τρόφιμα που έφεραν οι "Γιατροί του κόσμου" στη Δραπετσώνα για άπορες και φτωχές οικογένειες της περιοχής μας. Το υλικό πήγε στον Δήμο και από εκεί θα μοιραστεί με βάση καταλόγους των κοινωνικών υπηρεσιών.
Μεσολάβησαν γι αυτή την προσπάθεια η Ειρήνη Μαρούπα -υποψήφια βουλευτίνα του ΠαΣοΚ- και ο Γ.Τσιρίδης. Από τους "Γιατρούς του Κόσμου" ενδιαφέρθηκε ο παλιός Δραπετσωνίτης Νικόλαος Φουντούκος που προσφέρει στους "Γιατρούς" τις εθελοντικές του υπηρεσίες.

Να σημειωθεί ότι οι "Γιατροί του Κόσμου" που μεταφυτεύτηκαν από τη Γαλλία στην Ελλάδα δια μέσου του Θεόφιλου Ρόζεμπεργκ, γιατρού χειρούργου που είναι κι αυτός τέκνο της Δραπετσώνας. Συγκεκριμένα ο παπούς του και συνονόματος Θεόφιλος Ρόζεμπεργκ (1896-1974) ήρθε από την Μικρασία στη Δραπετσώνα το 1922 και διατήρησε Ιατρείο όπου δεχόταν απόρους και φτωχούς Δραπετσωνίτες δωρεάν στον Άγιο Διονύσιο. Είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και στο διάστημα 1919-22 είχε βρεθεί στα Άδανα με τον Ελληνικό Στρατό, από όπου ήρθε στη Δραπετσώνα με την Μικρασιατική καταστροφή.

Ημερίδα με θέμα «Η βία στον Aθλητισμό»

Στον Δήμο πραγματοποιήθηκε μια ημερίδα με θέμα «Η Βία στον Αθλητισμό» που την διοργάνωσε ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Δραπετσώνας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ερασιτεχνών Ποδοσφαίρου Πειραιά. Οι εισηγητές των θεμάτων που θίχτηκαν ήταν οι κ.κ. Μιχάλης Τριανταφυλλίδης - Πρόεδρος ΑΟΔΔ, Ιωάννης Γκιόσος - Λέκτορας ΤΕΦΑΑ, Νίκος Σιδηρόπουλος - Χειρ. Οδοντίατρος, σύμβουλος ΕΠΣΠ, Αθανάσιος Μαχαίρας Υπεύθυνος Ασφάλειας Super League, Αργύρης Καμπούρης - Διεθνής αθλητής του Μπάσκετ, Σάκης Ψάρρας - Διεθνής αθλητής του Βόλεϊ, πρόεδρος ΠΑΣΑΠ, Θεόδωρος Μάλλης - Πρόεδρος Άρη Αμφιάλης, Βασίλης Ταουξής - Δικηγόρος, Πρόεδρος Ν. Δραπετσώνας.
Με την ολοκλήρωση της ημερίδας ο Δήμαρχος Δραπετσώνας Αλ. Χρυσός και ο πρόεδρος του Αθλητικού οργανισμού Μιχάλης Τριανταφυλλίδης δεσμεύθηκαν ότι θα μεταφέρουν τις προτάσεις των εισηγητών στον Γ.Γ.Α. και θα οργανώσουν ενημερωτικά σεμινάρια ενάντια στην βία σε όλα τα σχολεία της Δραπετσώνας.

Συνεχίζεται η συλογή υπογραφών

Για την αποτροπή του ενδεχομένου της συνένωσης της Δραπετσώνας με άλλον δήμο (που πιθανότατα θα είναι το Κερατσίνι αν συμβεί το απευκταίο) συνεχίζεται από τον Δήμο η συλλογή υπογραφών.
Το σχετικό κείμενο της επιστολής δημάρχου προς τους δημότες λέει:

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πόλη και την ιστορία της απευθύνομαι προς όλες και όλους.
Τον τελευταίο καιρό βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τη μορφή των διαρροών, σχέδια της κεντρικής εξουσίας για ένωση του Δήμου μας με γειτονικό Δήμο, στο πλαίσιο της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης».
Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο –μεταφέροντας ταυτόχρονα την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε συνένωση της Δραπετσώνας με οποιοδήποτε γειτονικό Δήμο.
Ο Δήμος μας πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να παραμείνει διοικητικά αυτόνομος. Λειτουργεί υποδειγματικά, εξυπηρετεί ταχύτατα το δημότη, διατηρεί την πόλη σε άριστη κατάσταση, προγραμματίζει και εκτελεί έργα, αναπτύσσει πολλαπλές δράσεις που μας κάνουν όλους περήφανους.
Τίποτε απ’ όλα αυτά δε θα θυσιάσουμε στο «βωμό του Καλλικράτη».
Σε καμία περίπτωση και για καμία σκοπιμότητα δε θα επιτρέψουμε να καταντήσει η Δραπετσώνα μας περιθωριακή συνοικία ενός αχανούς Δήμου.
Θα αποτρέψουμε με κάθε μέσο την κατάργηση του Δήμου μας που πριν 60 χρόνια οι πατεράδες μας ίδρυσαν μετά από σκληρούς αγώνες.
Δραπετσωνίτη- Δραπετσωνίτισα,
Σε καλώ σε επαγρύπνηση και σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Ίσως χρειασθεί να δώσουμε μια ακόμη σκληρή μάχη.
Για την ώρα ας στείλουμε ένα μαζικό ηχηρό μήνυμα προς την κεντρική εξουσία με τη συλλογή υπογραφών από όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας.
Δηλώστε με την υπογραφή σας την αντίθεσή σας στην ένωση του Δήμου μας με γειτονικό Δήμο.
Φιλικά, ο Δήμαρχος Δραπετσώνας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: