Την άλλη Κυριακή 18 Μαΐου εκλογές στο ΠαΣοΚ για νέο Γραμματέα και νέα Συντονιστική Επιτροπή

.
Την άλλη Κυριακή στις 18 Μαΐου 2008 θα γίνουν εκλογές για να αναδειχτούν νέα όργανα στο ΠαΣοΚ. Προηγουμένως, στις 9 ή 10 Μαΐου θα γίνει Γενική Συνέλευση και συζήτηση για το θέμα και θα εκλεγεί και η εφορευτική επιτροπή. Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν μέχρι τη Δευτέρα 12/5 και η ανακύρηξη των υποψηφίων θα γίνει στις 13/5.
.
Ονόματα που να επιθυμούν τη θέση του Γραμματέα δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί επισήμως. Αρκετοί έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς τη σχετική διάθεσή τους ωστόσο οι τελικές υποψηφιότητες θα εξαρτηθούν και από τη στήριξη που θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι από τις πολιτικές δυνάμεις και κινήσεις που κινούνται στον χώρο του ΠαΣοΚ και ευρύτερα.
.
Θα εκλεγεί Γραμματέας με ουσιαστικές αρμοδιότητες και ένα 6-μελές συμβούλιο που θα είναι η τοπική συντονιστική επιτροπή. Υπάρχουν και αρκετοί περιορισμοί που κάνουν την εκλογή να μοιάζει με διορισμό αλλά που εξασφαλίζουν παράλληλα ευρύτητα εκπροσώπησης και ανανέωση. Για παράδειγμα, υπάρχουν ασυμβίβαστα στη θέση του Γραμματέα για αμοιβόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα από διορισμό ή εκλογή [π.χ. δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι ΝΠΔΔ κλπ.] ενώ στις εξαμελείς Συντονιστικές Επιτροπές των Τοπικών Οργανώσεων εκλέγονται 2 τουλάχιστον από κάθε φύλο και τουλάχιστον 3 μέλη θα είναι πρωτοεκλεγόμενοι σε όργανα του ΠαΣοΚ και τουλάχιστον 1 θα πρέπει να είναι κάτω των 35 ετών.
.
Να σημειωθεί ότι καταργούνται οι Δημοτικές Οργανώσεις και μετονομάζονται και πάλι [όπως παλιότερα] σε Τοπικές Οργανώσεις. Στη Δραπετσώνα θα υπάρχει -όπως είναι φυσικό- μία μόνο Τοπική Οργάνωση που θα αντικαταστήσει την μέχρι σήμερα "δημοτική".

Δεν υπάρχουν σχόλια: