Εναρκτήρια συγκέντρωση συνδυασμού Αλ. Χρυσού στο΅"Σαμαράκης"

.
Μια μεγαλειώδης συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23-9-2010 στο Κερατσίνι, στο πολιτιστικό Κέντρο «Σαμαράκης» και στους γύρω δρόμους, αναγκαστικά, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου. Παρόντες πολλοί επίσημοι και εκπρόσωποι μαζικών φορέων και οργανώσεων και μεταξύ αυτών οι πρώην δήμαρχοι Κερατσινίου Δ.Σαράφογλου και Γ. Χάσκας που προλόγισαν τον υποψήφιο δήμαρχο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρ.Νιώτης, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ.Μίχαλος, οι υποψήφιοι βουλευτές Χρ.Χρήστου, Ειρ. Μαρούπα κλπ. αντινομάρχες, αντιδήμαρχοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη σωματείων, εθνικο-τοπικών συλλόγων, εργατικών σωματείων, πολιτιστικών συλλόγων, μαζικών οργανώσεων κλπ.
.
Πολύ σημαντική για το Κερατσίνι η παρουσία των Χρήστου Σαλαλέ, Ζαχαρία Ζούπη, Χρύσας Μυργιαλή, Παναγιώτη Φράγκου, όπως και των Γ.Χάσκα, Δ.Σαράφογλου κλπ.
.
Ήταν ένα πολύχρωμο πλήθος που με την ποικιλία των προελεύσεών του και την πολλαπλότητα των κοινωνικών του αναφορών έδινε την αίσθηση ότι ολόκληρη η κοινωνία είχε δώσει το βροντερό παρόν στην ιδρυτική συνέλευση του νέου συνδυασμού Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Αναγέννηση» με υποψήφιο δήμαρχο τον Αλέξανδρο Χρυσό.
Τον υποψήφιο δήμαρχο προλόγισαν οι πρώην δήμαρχοι Κερατσινίου Δημήτρης Σαράφογλου και Γιώργος Χάσκας οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του υποψήφιου που υπήρξε στενός τους συνεργάτης αφού επί δεκαετίες διετέλεσε προϊστάμενος υπηρεσιών του Δήμου Κερατσινίου.
.
Στην ομιλία του ο Αλ. Χρυσός, διακοπτόμενος συνεχώς από τα χειροκροτήματα ενός ενθουσιώδους κοινού που παρακολούθησε αυτή την ομιλία με μεγάλο ενδιαφέρον, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών και της προσεχούς εκλογής των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην ευρύτατη συσπείρωση που έχει επιτευχθεί, ιδιαίτερα μάλιστα μετά από την επισημοποίηση της στήριξης του συνδυασμού από τον δημοκρατικό χώρο. Επίσης αναφέρθηκε σε πράγματα που ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεσμεύονται να κάνουν για την πόλη, ιδιαίτερα στον σεβασμό του δημοτικού χρήματος, στον σεβασμό στον πολίτη, στην ανάγκη των μεγάλων έργων από τη μια αλλά και της επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας από την άλλη, και στην ανάγκη μεγαλύτερης λαϊκής συμμετοχής αλλά και επαφής του δημάρχου και των συνεργατών του με τους δημότες έτσι ώστε το Κερατσίνι να μπει σε μια τροχιά αναγέννησης και η Δραπετσώνα να εξακολουθήσει τον δρόμο της ανάπτυξης.
.
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού που βρίσκεται στην Πλατεία Λαού και στην πορεία αυτή περπάτησαν μαζί και μίλησαν με τον λαό του Κερατσινίου ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Αλ. Χρυσός, οι βουλευτές κ. Νιώτης και Διαμαντίδης, και όλοι οι προαναφερθέντες παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση. Όλοι μαζί, Κερατσινιώτες και Δραπετσωνίτες, περπάτησαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης δίνοντας τη δυναμική του συνδυασμού και δείχνοντας τον νικητή τον προσεχών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: